In Het Objectief huur je het beste materiaal om op eigen tempo, in alle vrijheid en met de nodige begeleiding je beelden te maken. Verder leer je er andere beeldmakers kennen, waarmee je van gedachten kan wisselen en wie weet samenwerkingen starten. Zo hoef je als creatieve ziel je niet langer aan je lot overgelaten te voelen en met beperkte middelen op je eiland blijven zitten. Verder ziet Het Objectief het als haar taak om haar trouwe talentvolle kunstenaars mee te promoten bij een breed publiek.

/ GEBRUIK VAN HET ATELIER

 

In Het Objectief kan je genieten van de voordelen van een professioneel atelier, zonder zelf zware investeringen te maken of structurele verbintenissen aan te gaan. Je huurt er de werkruimte met het specifieke materiaal dat jij nodigt hebt en betaalt per uur of per dagdeel. Als je graag op je gemak werkt zonder je zorgen te maken over tijd, boek je beter een dag(deel) waarbij je ineens van een goedkoper tarief geniet.

 

Kom je regelmatig in HET OBJECTIEF werken? Dan kies je best voor een 5 BEURTENKAART. Deze kaart blijft een jaar geldig en kan je tot 5 keer inzetten (of het nu een uur of een dag is) voor het gebruik van fotostudio, donkere kamer, scanner en grootformaatprinter. Het verbruik papier en inkt niet inbegrepen. Een vijf beurtenkaart ter waarde van 250 euro voor gebruik scanner, donkere kamer en grootformaatprinter kan ook ingezet worden voor het gebruik van de fotostudio aan twee beurten op de kaart. En omgekeerd, een vijfbeurtenkaart ter waarde van 500 euro voor gebruik van de fotostudio kan ook ingezet worden voor het gebruik van de andere werkplekken aan een halve beurt op de kaart.

Digitaal atelier: Het digitaal atelier bevindt zich op de gelijkvloers en bestaat uit vier verschillende werkplekken die elk op zich gereserveerd kunnen worden. Zo kan je er negatieven of positieven in hoge resolutie scannen, kwalitatieve giclée of inkjet afdrukken maken, kleuren controleren op een gekalibreerd scherm of bestanden maken aan de hand van adobe creative cloud. In het tarief van het digitaal atelier zit het gebruik van de ruimte inclusief hardware en software, verzekering, elektriciteit, verwarming, wifi, water, koffie en begeleiding bij de opstart. Papier en inkt bij het maken van afdrukken zijn niet inbegrepen in de prijs. Je kan ofwel zelf papier meebrengen of papier ter plaatse aankopen. Zie materiaallijst hieronder.

Donkere kamer: In de kelderverdieping is de donkere kamer uitgerust met een grote spoelbak en vergroters om eigen afdrukken in zwartwit (kleur op later termijn) te maken. In het uurtarief van deze atelierruimte zijn het gebruik van de donkere kamer, de vergroters, verzekering, elektriciteit, verwarming, chemicaliën, water en koffie inbegrepen. Papier is niet inbegrepen in de prijs, maar kan je ter plaatse aankopen of meebrengen. Voor het gebruik van de donkere kamer is voorkennis vereist. Indien je nog geen voorkennis hebt, kan je ofwel een workshop volgen, ofwel individuele begeleiding bij je reservatie boeken. 

Fotostudio: De fotostudio is een karaktervolle ruimte van 6 op 6 meter met een houten vloer, lange bruingoud-kleurige gordijnen en een groot raam. Je kan kiezen of je er met daglicht of flitslicht wilt fotograferen of zelfs de ruimte helemaal wilt verduisteren voor je opnames. Voor de make-upartiest en het omkleden is een aparte ruimte voorzien evenzeer met daglicht. De fotostudio is uitgerust met verschillende achtergronden (papier en doek), een lichtbox, 4 flitslampen, reflectiepanelen, lichtmeter, trigger, 2 softboxen, 1 octa, 1 beautydish, 2 paraplu, 1 boomstatief, 2 camerastatieven, verschillende grids, enz...) In het uurtarief van de fotostudio zijn het gebruik van de ruimte, het studiomateriaal, verzekering, elektriciteit, verwarming, wifi, water, koffie en begeleiding bij de opstart inbegrepen. Bij gebruik van een papieren achtergrond wordt het gedeelte dat bevuild of beschadigd is apart aangerekend aan 15 euro + btw per lopende meter. 

DEZE PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF BTW

/ EXTRA MATERIAAL

Bij het maken van afdrukken heb je materiaal nodig die niet inbegrepen is in het uurtarief, maar je wel ter plaatse kan aankopen. Hieronder een overzicht. Deze prijzen zijn enkel voor het materiaal en dus niet van toepassing indien je het printwerk uitbesteed aan Het Objectief, waar de prijsberekening anders is opgebouwd. Vraag hiervoor gerust een offerte op maat via het contactformulier.

DEZE PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF BTW

/ PRINTSERVICE

Omdat er een aantal praktische regels zijn om prints op te kleven op dibond of forex of om een canvasdoek op te spannen, neem je bij voorkeur voor het printen de beslissing op welke manier je de print wil afwerken. Vraag gerust in het atelier welke aandachtspunten er zijn. Ben je overtuigd van je print/doek en wil je hem graag laten opkleven of opspannen? Het Objectief biedt je graag de service zodat jij je niet hoeft te verplaatsen. De week erop mag je het afgewerkt product komen ophalen in Het Objectief. Prijzen op aanvraag.